dilluns, 21 de maig del 2012

El nostre cos




els                   musculs
 
 
 

*Disculpau per l'errada ortogràfica del rètol,
el programa informàtic no accepta els accents.

Aquesta setmana passada, continuant amb el nostre Projecte de treball centrat en esbrinar el funcionament i algunes curiositats del nostre cos va arribar el torn d'aprendre algunes coses sobre els músculs!!!
El dimarts, els Karatekes varen tenir una nova visita, un nou company de classe, que ens va descobrir que, al contrari del que ells pensaven, tenim músculs per tot el cos, i és que en tenim uns 650, i només a la nostra cara n'hi ha 40.
I per què ens serveixen aquests músculs que tenim per tot el cos??? Doncs gràcies a ells podem fer qualsevol moviment: caminar, saltar, agafar coses... inclús podem parlar, respirar o menjar gràcies als músculs! Imaginau si són importants!
Molts d'aquests músculs estan "enganxats" als nostres ossos mitjançants els tendons, i per això el nostre esquelet es pot moure quan el nostre cervell envia ordres a aquests músculs.


Per ajudar als Karatekes a entendre i a visualitzar millor el funcionament i disposició dels músculs en el nostre cos, vàrem passar a la pràctica. Així que vàrem obrir els ulls ben oberts, ens vàrem posar les "ulleres" de científic i vàrem disseccionar una cuixa de pollastre!!!


A més de parlar del funcionament d'aquests músculs també vàrem conèixer el funcionament dels músculs amb moviments involuntaris, alguns tan importants com el nostre cor, els músculs dels intestints i d'altres que ens permeten respirar.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada