dijous, 9 de maig del 2013

Els Gats

En el projecte dels gats també hem avançat molt, per què després de contestar algunes de les preguntes dels infants en relació a parts dels cos dels gats, com són les urpes, les potes, els bigotis, les orelles... tocava entrar en temes més científics, com és el seu esquelet, i més històrics, com era parlar sobre els primers gats domèstics.

En primer lloc vàrem parlar sobre l'esquelet dels gats, els noms i les funcions d'alguns dels seus ossos més importants, ja que gràcies a ells els gats poden fer aquests salts tant grans, es poden ficar per llocs tan estrets, o són tan flexibles i tenen tan bon equilibri! En resum, volíem conèixer més característiques del cos d'aquests animals que ens tenen tan fascinats!






Una altra de les preguntes més interessants que teníem pendents de contestar era "Quins van ser els primers gats?"

En una de les primeres informacions que vàrem recollir a la classe, de mans d'en Marc, ja ens donava una petita pista...


En Marc ens va parlar de les restes d'un gat que es varen trobar a una illa del Mediterrani, Xipre, a dins de la tomba d'un home, fa uns 7500 anys abans de Crist!!! És a dir que, segons aquestes restes, fa més de 9000 anys que els homes ja vivien en companyia dels gats!!!


Investigant una mica més vàrem descobrir que a Egipte, fa uns 5000 anys, el gat s'havia convertit en un animal de companyia, i utilitzat per l'home per controlar la població de ratolins, serps i altres animals que feien malbé la collita de cereals.


A més, el gat va ser tan important en la vida dels egipcis que tenien inclús una deessa amb cap de dona i cap de gat!!! La deessa BASTET!

File:Ägyptisches Museum Leipzig 241.jpg

També vàrem descobrir que els egipcis no li varen posar nom als gats, si no que els anomenaven pel soroll que feien, MIU, i que la manera que tenien els egipcis d'escriure era molt diferents a la nostre, ja que escrivien amb una espècie de dibuixets anomenats JEROGLÍFICS.

W19iwE13

En aquest enllaç hi podeu trobar més informació:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada